saç ekimi donör bölge iyileşme süreci

Saç Ekimi Sonrası Donör Bölge: İLK 3 GÜN

Saç ekimi sonrası bandajlanan ense bölgesi 3 gün boyunca bandajlı kalacaktır. Bu süreç, Safir FUE Yöntemi ile yapılan ekimlerde istenilen iyileşmenin gerçekleşmesi için yeterli olacaktır.

İlk gün, hastaneden ense bölgesinde bandaj ile ayrılan kişi lokal anestezinin süren etkisi sebebiyle çok ağrı sızı hissetmezken, belirli bir süre sonra ense bölgesinde zonklama diye tabir ettiğimiz hafif baskılar yaşayabilmektedir, bu durumun ortaya çıkmaması için doktor tarafından verilen ağrı kesiciler yalnızca ağrı olduğunda değil, doktorunuzun önerdiği sıklıkta düzenli bir şekilde içilebilir. Özellikle ilk 3 gün boyunca ağrı kesicinin düzenli kullanımı, saç ekimi sonrası ortaya çıkabilecek ağrıların önüne geçer.

Saç ekimi sonrası donör bölge bandajlı olduğu için, kişi sırt üstü yatabilmektedir yani saç ekimi sonrası bandajlı bölgenin üstüne yatılabilmektedir. Bu noktada bandajdan akalabilecek olan ödem ya da ortaya çıkabilecek hafif kanamalar karşısında leke olmaması için bir havlu üstüne yatmak ve yumuşak yastıklar kullanmak faydalı olabilir.

Saç ekimi sonrası ilk 3 gün, donör bölge ve ekim yapılan alan yıkanmaz. İlk yıkama ve donör bölgenin açılması 3-4 gün içerisinde doktorun belirlediği bir günde gerçekleştirilir.

Bandajlar açılana kadar geçen bu üç günlük süreçte, saç ekimi sonrası donör bölge konusunda hastaları endişelendiren bazı durumlar vardır;
Saç ekimi sonrası donör bölge de hafif kanamalar meydana gelebilmektedir, bandajınızın üzerindeki kan lekeleri sizi endişelendirmesin ancak abartı bir durum olduğunu düşünüyorsanız donör bölgenin bir fotoğrafını doktorunuza göndermeniz ve ondan bilgi almanız uygun olacaktır.

Bandajın üzerine çıkmış sarımsı lekeler, operasyon esnasında rahat ekim yapılabilmesi için kafa derinizin hemen altına enjekte edilen serum sıvılarıdır. İlk 3 gün fazla ayakta dolaşmak ya da öne eğilmek bu sıvıların ödem oluşturacak şekilde alın bölgesine inmesine de sebep olabilmektedir. İlk 3 gün uzanarak istirahat etmenin faydalı olacağını unutmayın.

Saç Ekimi Sonrası Donör Bölge Ve Bandajların Açılması

Saç ekimi sonrasında ilk yıkama için saç ekimi merkezine gidilir, burada ekilen saçların kontrolü, ilk yıkama ve donör bölgedeki bandajların açılması işlemi gerçekleştirilir.

3-4 gün sonunda bandajı açılan ense bölgesindeki minik açık yaralar kapanmış ve iyileşme süreci başlamıştır. O bölgeye yapılan pansuman sonrasında donör bölgesi, tekrar bandajlanmaz ve açık bırakılır.

Bandajların açılmasının ardından bazı hastalarda saç ekimi sonrası donör alan kaşınabilmektedir. Bu gibi durumlarda donör bölgedeki kaşıntının geçebilmesi için avuç içi yardımıyla o bölgeye hafif baskılar uygulamak, parmaklarla hafif masajlar yapmak kaşıntının geçmesine destek olmaktadır.

  • Kıl köklerinizi hiçbir şekilde tırnaklayarak kaşımayınız…
  • Oluşan kabuklanmalar varsa asla yolmayınız.

Saç Ekimi Operasyonu Sonrası 10. Günde Donör Bölge

Saç ekimi sonrasında donör bölgedeki yara görünümünün tamamen iyileşmesi yaklaşık 10 gün kadar sürebilmektedir. Burada kişinin metobolik yapısı ve hücre yenilenme hızı oldukça önemlidir. Bazı kişilerde iyileşme çok daha hızlı meydana gelirken, bazı kişilerde biraz daha yavaş gerçekleşebilir.

Saç ekimi sonrası 10 gün, ense bölgesindeki minik yaralar iyileşmiştir ancak o bölge operasyon öncesi tıraşlandığı için saçlar yeterince uzamamıştır dolayısıyla saç ekimi sonrası 10 günde bile ense bölgesinde bir miktar iz, bir süre daha durmaya devam edecektir.

  • Bu süreçte ense bölgesine yapılacak olan masajlarla o bölgedeki kan dolaşımı hızlandırılarak, iyileşme sürecinin kısalması sağlanabilir.
  • Saç ekimi sonrası donör bölge de her alan aynı hızda düzelmez yani donör bölgedeki her nokta birbiriyle senkronize bir şekilde iyileşmeybilir. Eğer çarpma ya da bir kesik meydana getirecek bir durum ortaya çıkmadıysa saç ekimi sonrasında donör bölgede iyileşme hızından kaynaklı olarak ortaya çıkan görüntü farklılıkların zamanla kapandığını göreceksiniz.
  • Bu süreçte, donör bölgede hissizleşme ve uyuşukluklar donör bölgede zaman zaman uyuşukluklar olabilir, his kaybı ve uyuşukluk hissi bazı kişilerde yaşanmazken bazılarında 1-2 ay sürebilmektedir ancak geçici bir durumdur.

Saç ekimi sonrası donör bölge,  özellikle saç ekimi teknolojilerinde yapılan yenilikler, yeni cihaz ve yöntemler sayesinde artık çok daha hızlı bir şekilde iyileşmektedir. Saç ekimi sonrası donör bölge nin hızla iyileşmesini ve sorunsuz bir şekilde eski görünümüne kavuşmasını sağlamak için doktorunuzun önerilerine mutlaka uymalısınız.

Messenger

Uzmana Sor

WhatsApp

Şimdi Ara