safir fue saç ekimi

Safir Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi teknolojinin gelişmesiyle beraber saçlarında dökülme, seyrelme, kellik, genel saç kaybı, saçkıran hastalığı gibi şikayeti olanlar için bir çözüm olmuştur. Ayrıca doğuştan köse olanlar, istediği sakal ve bıyık düzenine sahip olamayanlar, sakalında yer yer kayıplar olanlar, yanlış kaş alımı sonucu kaş küsmesi yaşayanlar da saç ekiminden faydalanabilecek kişiler arasındadır. Çünkü saç ekimi sadece saça değil kaşa, bıyığa ve sakala da uygulanabilen bir işlemdir. Safir saç ekimi ise FUE tekniğinde kullanılan safir uçlu aletlerden adını alan saç ekimi işlemidir. Safir ucu keskin, dayanıklı, sert ve anti – bakteriyel özelliklidir. Bundan dolayı safir uç ile yapılan FUE tekniğinde doku harabiyeti minimum seviyedir. Safir uç ile sınırlı alanda bile sık ekim yapılabilir. Ve saç kökleri ziyan olmaz. Bu yöntemle deri altına enjekte edilen serum miktarı azdır. Bu da kolay kanal açılmasının yanı sıra ödem seviyesini azaltarak hızlı iyileşme sağlar. Uzman bir doktor ve ekibiyle yapıldığı zaman saç çıkış yönünün ve açısının doğru ayarlanılıp doku içerisine yerleştirileceği için saç kökünün açısının değişme ihtimali yoktur.

Randevu Al

İlk olarak FUE tekniği

  • Ufak kesiler atılarak yapıldığı için dikiş gerektirmeyen,
  • Dolayısıyla dikiş izi ve yara izi olmayan,
  • İyileşme süreci kısa,
  • Saç köklerinin tek tek toplandığı,
  • Hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilen saç ekimi tekniğidir.

FUE tekniğinde bir seansta 4.000 ile 7.000 arasında saç folikülü alındığı için sık ekim yapılabilir. FUE tekniğinde FUE motoru adı verilen ince uçlu cihazlar ile işlem yapılır dolayısıyla işlem alanlarındaki doku harabiyeti minimaldir. Klasik FUE ile safir FUE tekniklerinin ikisinde de yapım aşamasında FUE motorları kullanılmaktadır. Burada temel fark kanal açma işlemi esnasında gerçekleşmektedir. Klasik FUE tekniğinde çelik uçlar kullanılırken safir FUE’de adından da anlaşılabileceği gibi safir uçlar kullanılmaktadır. Bu da hata oranını en aza indirmektedir.

safir saç ekimi

Safir FUE saç ekimi tekniğinin gerçekleşebilmesi için hastanın kendi vücudunda yeterli saç folikülü bulunması gerekmektedir, saç ekimlerinde saç folikülleri sadece hastanın kendi vücudundan alınmaktadır. Ayrıca kafa derisinde yeterli saç folikülü yoksa bile göğüs ve bacak bölgelerinden de saç folikülleri toplanabilmektedir. Safir FUE tekniği saç, kaş ve saç düzensizliklerinin giderilmesinde de kullanılan bir yöntemdir. Daha önce yaptırılmış fakat memnun kalınmamış kötü saç ekimleri, saç ekiminden sonra yeniden saç dökülmesi görülen bölgeler de yeniden saç ekimi sayesinde düzeltilebilir.

Safir saç ekimi işlem basamakları

1) İlk olarak operasyon planlaması yapılır. Saç dökülme derecesi, alıcı ve donör bölgeler tespit edilir. Ön saç çizgisi ve alınacak saç folikülü belirlenir.

2) Bir sonraki adım saç foliküllerinin toplanmasıdır. Saç foliküllerinin toplanmasından önce işlem alanlarına sedasyon veya lokal anestezi işlemi uygulanır. Dolayısıyla ağrı ve acı hissedilmez. Safir saç ekiminde saçlar alıcı bölgeden tek tek toplanır ve kesi alanları, kabuklanma miktarı azdır. Saç folikülü toplama işleminde rastgele toplama yapılmaz ise asimetrik ve dağınık bir görüntü oluşur.

3) Saç folikülleri toplandıktan sonra alıcı bölgenin hazırlığı yapılmalıdır. İlk olarak alıcı bölgeye saç foliküllerinin ekileceği kanallar açılır. Kanal açma esnasında doku harabiyetinin en aza indirilmesine, kafa derisinin zarar görmemesine ve kan dolaşımının etkilenmemesine dikkat edilmelidir. Bu etkenleri sağlayacak uç ise safirden yapılan değerli madendir. Safir uçlu özel aletler keskinliğini kaybetmediği için deri zarar görmez ve kan dolaşımı bozulmaz.

4) Alıcı bölgede kanallar açıldıktan sonra toplanan saç foliküllerinin bu kanallara ekilmesi işlemi saç ekiminin dördüncü adımıdır. Doğru açı ve yön ayarlandıktan sonra saçlar ekilmelidir. Aksi takdirde ortaya estetik ve gerçekçi olmayan sonuç çıkacaktır. Alıcı bölgeye saç foliküllerinin ekilmesinden sonra saç işlemi tamamlanmış olur.

Safir saç ekimi yaklaşık olarak 3-5 saat süren ve tek seansı yeterli olan bir işlemdir. Fakat bazı durumlarda seans sayısı arttırılabilmektedir. İşlem sonrası iyileşme ise aşamalı olarak 10 günden başlayarak 12-18 aya kadar uzamaktadır. Saç ekiminin yapıldığı gün ekim merkezinden taburcu olunsa da yatak istirahati 2 gün sağlanmalıdır. Aksi halde ödemin alın bölgesine inmesi sonucu ciddi baş ağrıları yaşanabilir.

Safir saç ekimi kadınlarda görülen saç seyrelmeleri, dökülmeleri, saçkıran hastalığı sonucu saç kayıpları, yanlış kaş alımı sonucu kaş küsmeleri gibi nedenlere bağlı olan problemler için bir çözümdür. Yani safir saç ekimi kadınlara da uygulanabilen bir işlemdir. Bazı kadınlar alın bölgesinin açıklığından şikayetçi olabilmektedir. Safir saç ekimi bu şikayete de bir çözüm olarak geliştirilmiştir. Safir saç ekimi tıraşsız işlem yapmaya da olanak sağlamaktadır.

Safir saç ekiminin komplikasyonları

Saç ekiminin sık görülen bazı komplikasyonları olsa da her hastanın saç ekimi sürecinin farklı olduğunun farkında olunmalıdır. Saç ekiminin mikro cerrahi bir işlem olmasından dolayı görülmesi yüksek komplikasyonlar şişlik, ödem, morluk, kızarıklık, kabuklanma, kaşıntıdır. Bu komplikasyonlara doktorun uyarı ve önerisi dışında hiçbir müdahalede bulunulmamalıdır. Kızarıklıklar ve morluklar kendiliğinden geçecektir. Şişlik ve ödem için bol sıvı alımı ve yatak istirahati sağlanmalıdır. Kabuklanmalar koparılmamalıdır. Doktorun önerdiği krem ve losyonlar ile kabuklar yumuşatılabilir. Kaşıntılar için ise tırnaklarla sert kaşıma yapılmamalıdır, avuç içi bastırılarak kaşıntı giderilebilir. Bazı durumlarda kaşıntılar iyileşmenin habercisidir. Saç ekiminin steril ortamda ve kişiye özel tek kullanımlık cihazlarla yapılması gerekmektedir. Steril koşullarda gerçekleşmeyen saç ekiminde enfeksiyon riski artacaktır. Fakat işlem steril koşullarda yapılsa bile enfeksiyon riski olduğundan doktor istemi ile antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır. Antibiyotik tedavisinin doktorun önerdiği güne kadar sürdürmek önemlidir. Alıcı bölgeye ekilen saç foliküllerinin şok dökülme evresi bulunmaktadır. Şok dökülme evresi hemen hemen bütün saç ekimlerinde görülen bir komplikasyondur. Saç ekiminden 2-3 ay sonra dökülen saçların yerine yeni ve kalıcı olan saçlar çıkacaktır.

Bunların dışında bir komplikasyon oluşmuşsa ya da bu durumların ağır geçirildiği düşünülüyorsa işlemi gerçekleştiren saç ekim merkezine başvurulmalıdır.

Safir saç ekiminin fiyatlandırılması yapılırken alıcı bölgenin büyüklüğüne, kullanılan uç sayısına, alınan saç folikülü miktarına, saç dökülmesinin derecesine, saçın yapısına ve kalınlığına bakılır. Safir saç ekimi dikkat gerektiren bir işlem olduğundan uzman bir doktor ve ekip gerektirir. Dolayısıyla bu da fiyata yansır. Safir saç ekimi diğer tekniklerle kıyaslandığında bir miktar daha pahalıdır. Bu pahalılığının nedeni işlemde kullanılan safirin pahalı olmasıdır. Fakat diğer yöntemlere göre daha etkili ve konforlu olması da göz önünde bulundurulmalıdır.

Safir saç ekimi öncesinde dikkat edilecek birkaç nokta bulunmaktadır. Eğer işlem öncesinde bu noktalara dikkat edilirse işlemin başarısı artacaktır.

  • İlk olarak saç ekimi doktor ile birlikte detaylı saç analizinden sonra planlanmalıdır. Eksik ya da hatalı planlamalar başarısız sonuçlara neden olabilmektedir.
  • Safir saç ekiminin işlem aşamaları hastaya anlatılmalıdır. Tekniğin avantajları ve dezavantajları hastaya anlatılarak hasta için en uygun seçim yapılmalıdır.
  • İşlem öncesinde düzenli olarak kullanılan ilaç varsa doktor bilgilendirilmelidir.
  • Kan sulandırıcı ilaçlar kullanılıyorsa saç ekiminden bir hafta – on gün önce bu ilaçların kullanımına ara verilmelidir.
  • Doğal besinlerle dengeli ve düzenli beslenme sağlanmalıdır.
  • Bol posalı ve lifli gıdalar tüketilerek kabızlıktan kaçınılmalıdır.
  • Sıvı alımına özen gösterilmelidir.
  • Sigara, alkol, kafein içeren besinler ve bitki çayları tüketilmemelidir.
  • İşlem günü saç ekim merkezine saçlar temiz gidilmelidir. Tıraşlama işlemi yapılacaksa saç ekiminden bir gün önce yapılmalıdır.
  • Saçlar doğal olup kimyasal madde içermeyen şampuanlarla yıkanmalıdır.
  • İşlemin yapılacağı gün saç ekim merkezine rahat, düğmeli veya fermuarlı kıyafetler giyilip gidilmelidir.
  • Saçlar yüksek ısılı işlemlerden uzak tutulmalıdır. Jöle, saç kremi gibi ürünlerin kullanımı saç ekiminden bir hafta önce bırakılmalıdır.

Safir saç ekiminde şok dökülme evresinin ardından yeni ve kalıcı saçlar çıkacaktır. Saçların çıkma sürecinde eğer ciddi bir komplikasyon yaşanmamışsa ve doktor özel olarak kontrole çağırmadıysa kontrole gitmeye gerek yoktur. Bu süreçte kafa derisine ve saçlara içeriğinde kimyasal madde bulunduran ürünler yerine doğal ürünler sürülmelidir. Kafaya ağır darbe almak, ağır egzersizler yapmak, kafa derisini sertçe ovalamak veya kaşımak hem ekilen saçlara hem de yeni çıkan saçlara zarar verecektir. Bundan dolayı işlem alanları olabildiğince korunmalıdır. Hasta saç çıkma sürecinde bazı şeylerin ters gittiğini düşünüyorsa saç ekimini yaptırdığı merkeze gidebilir.

Safir saç ekimi sonrası özel olarak bir bakım yapılmasına gerek olmasa da yapılan egzersizlere, giyilen kıyafetlere, bulunulan ortamlara ve beslenmeye genel olarak dikkat edilmelidir.

  • Ekimden sonraki ilk üç gün lokal anestezinin etkisini yitirmesiyle beraber ağrı hissedilebilir. Doktorun önerdiği ağrı kesici kullanılabilir. Bunun dışında bol yatak istirahati önemlidir. İşleme bağlı oluşan komplikasyonlar bu şekilde geçecek veya azalacaktır.
  • Enfeksiyon riskine karşı doktorun verdiği antibiyotik düzenli olarak kullanılmalıdır. Eller işlem bölgelerinden uzak tutulmalı, işlem bölgeleri kaşınmamalıdır.
  • Sürtünmeye neden verecek kıyafetler giyilmemelidir.
  • Yüksek ısılı işlemler saça uygulanmamalıdır.
  • Hamam, sauna, havuz, deniz gibi  ortamlardan uzak durulmalıdır.
  • Güneş altında uzun süreli kalmaktan kaçınılmalıdır.
  • Şapka, bere gibi aksesuarlar takılmamalıdır.
  • İlk on gün ağır egzersizler yerine hafif yürüyüşler yapılmalıdır.
  • Stres saç ekimi sonrası istenilmeyen bir durumdur. Dolayısıyla stresli olaylardan uzak durulmalıdır.
  • Kan sulandırıcı ilaç kullanılıyorsa işlemden on gün sonra kullanımına devam edilmelidir. * Kafein içeren besinlerin tüketiminden, bitki çayından, sigara ve alkolden uzak durulmalıdır.
  • Saç ekiminden sonra sırt üstü pozisyonda yatılabilir. Ağır darbe ve travma alınmadığı sürece endişelenecek bir durum söz konusu değildir.
  • Yatarken çift yastık kullanılması ödeme iyi gelecektir. Ayrıca yastıkla koruyucu kılıf kullanmak işlem esnasında deri altına enjekte edilen serumun dışarıya akması sonucu yastığın lekelenmesinin önüne geçecektir.
  • İşlemden sonraki üçüncü gün saç ekimi yaptırılan merkeze gidilip saçlar yıkatılmalıdır. Sonrasında ise doktorun uyarı ve önerilerine göre saç yıkamaya devam edilmelidir. Saçlar kademeli olarak arttırılarak kabuklardan arındırılmalıdır.
  • Saçlar kurutulurken saç kurutma makinesi kullanılacaksa en düşük ısıda ve ayarda kullanılmalıdır.
  • İşlem yaz aylarında yapılmışsa günde 2-3 defa, kış aylarında yapılmışsa günde 1-2 defa yıkanmalıdır.
  • Saç yıkamada kullanılan su ne sıcak ne de soğuk olmalıdır. Ilık su idealdir.
  • B ve E vitaminleri ek takviye olarak alınabilir.
  • Bol sıvı alımı sağlanmalıdır.
  • Demir ve çinkodan zengin beslenilmelidir.
  • Doğal ürünler dengeli ve düzenli bir şekilde tüketilmelidir.
  • Saç tıraşlaması kafa derisindeki kabukların tamamen dökülmesinden sonra yapılmalıdır.
  • Saç boyama, perma, kesim, şekil verme gibi işlemler saçlar istenilen seviyeye geldikten sonra uygulanabilir.

Safir Saç Ekimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

1- Ne Kadar Zamanda Yeni Saçlara Kavuşulur?
2- Saç Ekiminde İkinci Seans İçin Ne Kadar Beklenilmelidir?
3- Saç Ekimi İçin Saçların Tamamen Dökülmesini Beklemek Doğru Mudur?
4- Saç Ekimi Sonrası Saç Özel Bakım Gerektirir mi?

Ekim operasyonlarımızla ilgili detaylı bilgi almak için İstanbul Pendik’te bulunan EsteValley Saç Ekim Merkezi’mizi ziyaret edebilir ya da iletişim numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Saç Ekimi

Öncesi ve Sonrası

  • Before-ornek-1
    After-ornek-1
    Öncesi ornek-1 Sonrasi
  • Before-ornek-2
    After-ornek-2
    Öncesi ornek-2 Sonrası
  • Before-ornek-3
    After-ornek-3
    Öncesi ornek-3 Sonrası
Saç Ekimi Sonrası Süreç

Saç Ekimi Sonrası 10. Gün

Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin en büyük çekincesi işlem sonrası dış görünümlerinin nasıl olacağı. Merak etmeyin, saç ekimi izleri 10 günde yok oluyor.

+90(542) 415 10 80

Hasta Yorumları

“Nejla hanım benimde saç ekimimi yaptı özellikle kendisinin bizzat saç ekimi uygulamasını yapması ilgi alakası ve profesyonelliği tartışılamaz bende çok araştırdım yaklaşık iki sene kadar çok memnunum şu an herkese tavsiye ederim..”
“Hiç tereddüt etmeden gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz bir saç ekim merkezidir.Necla hanım ve ekibine güvenin, doğal görünümlü saçlara kavuşmanın mutluluğunu yaşayın.Ben kendilerine çok teşekkür ederim.Yaptıkları ekimden fazlasıyla memnun kaldım.Emeğinize sağlık Necla hanım..”
“Saç ekimi yaptıracak olanlar, Çok tanıdığım hizmet aldı Necla Hanım ve kendisi gibi tecrübeli güleryüzlü samimiyet dolu işinin ehli ekibi başka yerde bulamazsınız , zaten kendileriyle konuşursanız duyacaksınız ki en büyük referansları yaptıkları işlerdir. saç analizini en doğru şekilde yapıp üst düzey ilgi alaka gösteriyorlar. gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.teknolojik imkanları en iyi şekilde değerlendiren sadece yapılan işlemde değil sonrasında da tüm sorularınıza yanıt veren işini önemseyen bir ekip.”
Zeki Karav
Mehmet Yılmaz
Duygu İnce

Messenger

Uzmana Sor

WhatsApp

Şimdi Ara